2012. február 25., szombat











10 napot itthon töltöttem egy kis műtét utáni regenerálódással, így belevethettem magam a hímzésbe:)
még részben félkészek, a varrás része hiányzik, de levendulás zsák, párna, akármik készültek, teljesen vegyesen. Legkedvesebb persze a Thea Lavender sachet-je, fura módon még soha nem készítettem el eddig.
Sajnos a fotón nem lehet érezni a fenséges levendula illatot. A hímzős szekrényem messziről illatozik, Natáliától rendeltem kilós kiszerelésben az Ökokuckóból. 
A pávás és a madaras minta a Rosewood Manor Sixreen Birds (A Dutch Sampler) alapján készültek. Aztán a már egyszer kihímzett Black Bird, amit újra jó volt hímezni. Egy antik házivászon, francia rózsákkal, rizzsel és levendulával mehtömve. A fehér zsákocska punto antico, a párnácska frania minta alapján.
A fonalak selyem osztotthímzők, egy kis Soie Perlee, és DMC-k, a vásznak pedig Zweigart maradékok, Cashel, Fein-Floba, ha jól tippelem:)

2012. február 6., hétfő

Kányádi Sándor - Tél derekán
 Összenőtt a föld az éggel,
 csupa fehér, csupa szürke.
Ég és föld közt
oszlopokként feszül
a kémények füstje.
 Farkasordító hideg van.
 Csattog a fagy, mint a fejsze.
Kibújni a jó melegből
 kinek volna kedve, mersze?
 Szégyen volna mégis-mégis
 egész nap bent rostokolni:
 mire való a csizma
meg az a sok meleg holmi?
 Lám, a varjú milyen bátor,
 se csizmája, se bundája,
 mégis kiült károgni a
fehér lombú diófára.

2012. február 5., vasárnap

Néha, hétvégeken öltögetek! A házivásznat pár éve vásároltam a zürichi bolhapiacon, táskát készítek belőle tavaszra! Nagyon finom, puha vászon, a színe már antikos, eddig csak nézegettem, tapogattam, pár hete bele is szúrtam! Lassan, de haladok! Kedvenc öltéseim és mintáim kapnak helyet rajta saját kedvem szerint:)